check
Minor in Sustainability, Climate, and Society | Hebrew University Center for Sustainability

Minor in Sustainability, Climate, and Society

חטיבה בקיימות אקלים וחברה

The Center for Sustainability is excited to introduce a new program for undergraduate students on 'Sustainability, Climate, and Society.' The new minor will be open to students from the humanities, social sciences, business management, and law.

חטיבה בקיימות אקלים וחברה

החטיבה מיועדת להקנות ללומדים בה ידע תיאורטי ומעשי בנושאים של ההשפעה הפיסית והחברתית של משבר האקלים. מטרתה לזהות את החסמים הטכנולוגיים, התרבותיים והמוסדיים להתמודדות וכן את מגוון דרכי ההתמודדות אשר עומדים לרשותנו.

החטיבה מיועדת לסטודנטים בתואר בוגר ממגוון תחומי לימוד, היא שואפת לייצר חיבורים בין הפקולטות השונות ובין תחומי דעת שונים במטרה לקדם את הנושא החשוב כל כך לחיים של כולנו. החטיבה הינה חלק ממרכז האוניברסיטה העברית לקיימות שמקדם את התחום באוניברסיטה כולה במגוון דרכים ותוכניות לימוד.ז בתואר דו חוגי

מבנה תוכנית הלימודים בחטיבה

היקף החטיבה הוא לפחות 1/6 מהנ"ז של התואר (למשל: 20 מתוך 120 נ"ז). על כל נקודות הזכות של החטיבה להיכלל במניין נקודות הזכות של התואר (ניתן לחרוג עד 4 נ"ז מעבר לנ"ז המוגדרים בתואר – "קורסים עודפים"). בחירת הקורסים חייבת לעמוד בתנאי החוגים ותוכנית הלימודים של הסטודנט.

חלוקת הנ"ז תעשה באופן הבא:

חד חוגי

סטודנט הלומד תואר חד חוגי – לפחות 1/6 מהנ"ז של התואר (קורסי בחירה מהחוג + קורסים משלימים, ע"פ תוכנית הלימודים החוגית). התלמיד ילמד בהתאם לכללי הלימודים המשלימים המפורטים בשנתון הפקולטה, קורסים מפקולטות אחרות מוגבלים ל- 24 נ"ז (כולל 8 נ"ז אבני הפינה).

*עבור תלמידי פכ"מ מבנה תוכנית הלימודים בחטיבה שונה ומפורט ברשימת הקורסים הייעודית של החוג.

הערות

מספר נ"ז

מרכיב בתוכנית

קורסי חובה של החטיבה

מוכר כקורס ניסויי (תחת אבני פינה)

70930 - "המדע מאחורי החימום הגלובלי"

מוכר כקורס בחירה ממדעי החברה/ בחירה גיאוגרפיה/ אבני פינה חברה

40983 -  ממדע למדיניות אקלימית בהדגמה על ישראל

קורסי בחירה

השלמה לסה"כ נ"ז החטיבה

קורסים מתוך החוג

קורסים מחוץ לחוג וקורסים משלימים

קורסים המוכרים כאבני פינה

השלמה ל-4 נ"ז ניסויי במסגרת אבני פינה

קורס ניסויי נוסף

שהינו חלק מרשימת הקורסים הניסויים של החטיבה

השלמה של חובת אבני פינה על פי תוכנית הלימודים.

קורסי בחירה מחברה/רוח

20 מינימום

סה"כ נ"ז לחטיבה

דו חוגי

סטודנט הלומד תואר דו חוגי – התלמיד יבחר חוג אחד שבו תוטמע החטיבה, בו חובה לקחת לפחות 1/6 מהנ"ז של החוג עבור החטיבה (למשל: 10 מתוך 60 נ"ז). שאר הנ"ז יוכלו להילקח תחת החוג השני.

* יש לשים לב שישנם חוגים בהם הנ"ז הכללי לחוג גבוה מ-60 ובהתאם גם הדרישה עבור החטיבה (פכ"מ, משפטים ועוד).

הערות

מספר נ"ז

מרכיב בתוכנית

קורסי חובה של החטיבה

מוכר כקורס ניסויי (תחת אבני פינה)

70930 - "המדע מאחורי החימום הגלובלי"

מוכר כקורס בחירה ממדעי החברה/ בחירה גיאוגרפיה/ אבני פינה חברה

40983 -  ממדע למדיניות אקלימית בהדגמה על ישראל

קורסי בחירה תחת החוג הראשי

6 נ"ז (מינימום)

קורסים מתוך החוג הראשי

שהינם חלק מרשימת הקורסים של החטיבה

קורסים מחוץ לחוג הראשי (במסגרת קורסי בחירה מחוץ לחוג)

קורסים המוכרים כאבני פינה

השלמה ל-4 נ"ז ניסויי במסגרת אבני פינה

קורס ניסויי נוסף

שהינו חלק מרשימת הקורסים הניסויים של החטיבה

כלל קורסי החטיבה מאושרים כקורסי אבני פינה לתלמידי חטיבה, לכן ניתן לקחת עד 4 נ"ז קורסי בחירה מהחטיבה כאבני פינה.

קורסי בחירה מחברה/רוח

קורס בחירה תחת החוג השני

השלמה לסה"כ נ"ז חטיבה (לפי 1/6 מסך התואר)

10 נ"ז (מקסימום)

קורסים מתוך החוג או מקורסי הבחירה מחוץ לחוג

20 מינימום

סה"כ נ"ז לחטיבה

תהליך ההרשמה לחטיבה
  1. סטודנט בתואר בוגר (משנה ב' ומעלה) אשר מעוניין להצטרף לחטיבה ירכיב לעצמו תוכנית לימודים מותאמת בהתבסס על רשימת הקורסים המוכרים ע"י החטיבה שתתפרסם מידי שנה, ובהתאם לדרישות החוג/ים אותם הוא לומד. את רשימת הקורסים ימלא הסטודנט בטופס אקסל ייעודי של החטיבה:
  2. הסטודנט ישלח את הטופס לאישור עקרוני של ראש החטיבה. בנוסף ישלח הסטודנט את הטופס לאישור של מזכירות הפקולטה בה הוא לומד.
  3. לאחר אישור הטופס ע"י ראש החטיבה תפתח לסטודנט האופציה להרשמה למסלול.
  4. החטיבה תצוין בגיליון הציונים של הסטודנט אשר סיים את לימודיו בהצלחה תחת החוג בו נלקחו מרבית הנ"ז במסגרת החטיבה.

צור קשר

ראש החטיבה: פרופסור איתי פישהנדלר טלפון 02-5883349, חדר 4609